Een autorit wordt nog leuker dankzij deze auto apps


Nog niet zo heel lang geleden was je onderweg met de auto afhankelijk van wegenkaarten, praatpalen en een goede dosis oriëntatievermogen. Vandaag zijn die dingen allemaal overbodig geworden en heb je niet veel meer nodig dan mobiel internet. Of je nu een volledig uitgeruste wagen met moderne boordcomputer hebt of een iets ouder model, dankzij deze auto apps is de smartphone jouw beste vriend onderweg.

Kies je voor de snelste of de kortste route?

Een navigatie-app is onmisbaar geworden om vlot op je bestemming te geraken. Het aanbod is redelijk uitgebreid, maar Google Maps en Waze zijn waarschijnlijk de meest gekende.

Google Maps

Heb je een Google-account? Dan is van start gaan met Google Maps zo gebeurd. Via je profiel kan je adressen instellen om snel te kunnen navigeren. Een leuk restaurantje of winkeltje gevonden voor tijdens je city trip? Bewaar de locatie dan onder ‘Hier wil ik heen’. De app geeft in realtime weer hoe lang je erover zal doen om op je bestemming te geraken. Daarbij kan je Google maps in elke verkeerssituatie gebruiken: te voet, met de fiets, met de wagen en zelfs met het openbaar vervoer.

Waze

Je aanmelden voor Waze is iets omslachtiger, maar eens je door alle schermen bent geswipet ontdek je de uitgebreide mogelijkheden van deze sociale navigatie-app. Het is nuttig om je verkeersgegevens te delen met de community. De sterkte van deze app is namelijk dat de gebruikers elkaar op de hoogte houden van alle verkeersactiviteiten. Het gaat hier dan niet enkel om files en alternatieve routes, maar ook politiecontroles, gevaarlijke situaties en ongelukken worden door andere bestuurders in real-time gedeeld.

Auto apps in nood

Of je nu de snelste route kiest of goedkoop gaat tanken en parkeren, veilig op je bestemming geraken staat bovenaan het lijstje. Heb je toch dringende hulp nodig? Dan bestaan er auto apps die je kunnen helpen in nood.

112

Heb je dringende hulp nodig van ambulance, brandweer of politie? Dan kan je eenvoudig contact opnemen via de 112-app. Als je even in paniek bent en geen idee hebt hoe de hulpdiensten te bereiken, klik je op het gewenste icoontje van de dienst die je nodig hebt. Dankzij de app weet de noodcentrale waar jij je bevindt en elke 30 seconden wordt een update van je positie doorgegeven. Bovendien is het handig dat je extra informatie over jezelf in de app invoert. Naast je contactgegevens en wie men kan bereiken in geval van nood, kan je ook aangeven of je bepaalde allergieën hebt, medicatie neemt of bijv. hartpatiënt bent.

Mobly Go

Lekke band of een platte batterij? Dan schakel je natuurlijk pechverhelping in. Maar wist je dat je dit binnenkort ook kan doen zonder abonnement? Vanaf begin mei lanceert Mobly een pechverhelpingsdienst waarbij je enkel betaalt als je effectief pechhulp nodig hebt. Super handig, en vooral ook voordelig voor wie niet vaak pechverhelping nodig heeft. Wil jij als eerste deze dienst gebruiken? Schrijf je dan snel in via deze pagina.

Gecontroleerd tanken en goedkoop parkeren

Wil je wel eens weten hoeveel je maandelijks of jaarlijks uitgeeft aan je auto? Of lijken die parkingkosten steeds meer de pan uit te swingen? Je raadt het al: ook hiervoor bestaan auto apps die het leven aangenamer maken.

Fuelio

Heb je eigenlijk enig idee hoeveel je gemiddeld uitgeeft aan brandstof? Of aan alle kosten die je aan je wagen uitgeeft samen opgeteld? Met Fuelio heb je een handig overzicht steeds op zak. De app geeft op een tijdslijn weer wanneer je welke kosten hebt uitgegeven. Ben je gaan tanken? Fuelio rekent voor jou uit hoeveel je tussen twee tankbeurten hebt verbruikt. Heeft je auto een onderhoudsbeurt gehad? Sla dit dan op in de app. Eventueel kan je ook parkingkosten of tol die je moet betalen bewaren zodat je steeds een uitgebreide boekhouding binnen handbereik hebt.

Parkopedia

Nog snel op zoek naar een parkeerplekje maar geen zin om lang rond te rijden? Dan is Parkopedia de ideale app. Het werkt heel eenvoudig: je voert je bestemming in en de tijdsduur die je wil parkeren. De app geeft je in een oogwenk een handig overzicht van parkings in de buurt, hoeveel ze kosten en de afstand tot de locatie waar je moet zijn.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie