Een auto kopen? Zo begin je er aan


Wil je een auto kopen?

Dan is er veel keuze. Je krijgt ook veel advies. Zoveel dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe begin je er dan aan? Hoe kies je een auto die bij je past? Zorg dat je eerst weet wat je wil. Weet je wat je wil? Dan is het makkelijker om jouw zoektocht te starten. En kan je gericht een auto kopen.

Hoe begin je er aan? Welke vragen moet je eerst voor jezelf beantwoorden?

Tweedehands of nieuw

Wil ik een nieuwe of een tweedehands auto? Wil je een nieuwe auto kopen? Hou rekening dat dat je budget beïnvloedt.

Verschillende merken

Er zijn heel veel verschillende merken op de markt. Wil je een auto kopen van een bepaald merk? Dan kan je gericht gaan zoeken.

Type auto

Kijk ook naar je gezinssituatie. Ben je alleen? Of heb je kinderen? Dan heeft dit ook een invloed op de auto die je wil kopen.

Kilometer per jaar en brandstof

Hoeveel kilometer ga je rijden per jaar? Dat bepaalt ook voor welk type brandstof je moet kiezen. Rij je minder dan 20.000 km/jaar? Dan kies je best voor benzine. Een dieselauto is pas interessant vanaf 20 à 30.000 km/jaar. Maar er is niet alleen diesel of benzine. Je hebt ook nog elektrische auto’s, hybride auto’s en auto’s op lpg. Een goed alternatief is ook een CNG-auto. Kijk ook naar het verbruik van de auto. Want dat bepaalt hoe vaak jij aan de pomp zal staan.

Uitstoot

Hou rekening met de uitstoot van de auto. Denk aan de lage emissiezones in sommige steden. Wil je binnenkort nog met jouw auto door Antwerpen of in Brussel rijden? Dan moet je rekening houden met de uitstoot van je auto.

Handgeschakeld of automatisch?

Stel jezelf de vraag of je handgeschakeld of automatisch wil rijden.

Opties

En denk tenslotte ook na over de opties die je wil. Wil je:

  • airco voor warme zomerdagen?
  • Een navigatiesysteem dat je overal naartoe brengt?
  • Veilig handsfree al jouw telefoontjes beantwoorden+?
  • Ben je een brokkenpiloot? Overweeg dan ook sensoren.
  • Misschien wil jij wel zetelverwarming tijdens een koude winter?

Zo zijn er nog tal van opties die het overwegen waard zijn.

Budget

Jouw zoektocht kan natuurlijk niet starten zonder budget. Wat wil je spenderen? Dat is misschien wel de belangrijkste vraag. Moet je geld lenen? Ga dan langs bij de bank. Vergeet niet dat geld lenen ook geld kost.

Totale kostenplaatje

Kijk niet alleen naar de aankoopprijs. Je hebt nog andere kosten zoals wegenbelasting, verzekeringen, onderhoud en natuurlijk ook tankbeurten

Klaar? Zoeken maar!

Heb je al je eisen opgelijst? Dan kan jouw zoektocht eindelijk starten! Je kan jouw zoektocht starten bij garages. Niet alleen voor nieuwe, maar ook voor tweedehands auto’s. Zoek je een tweedehandsauto ? Neem dan online ook een kijkje. Er zijn tal van zoekertjessites zoals vroom, autoscout, … Maar er zijn ook apps waarmee je kan gaan zoeken.

Jouw ideale auto gevonden?

Heb je de auto gevonden die bij je past? Wat is die auto dan waard? Ben je dan wel zeker dat je er de juiste prijs voor betaalt? En wat zit er onder de motorkap? Ken je zelf genoeg van auto’s om dit soort gebreken na te gaan? Een auto kopen voelt vaak als een loterij.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie