6 maart 2019 3 min Actualiteit

6 maart 2019 3 min Actualiteit

€1.820 in de vuilbak: man betaalt 6 jaar verzekering voor stilstaande wagen

door Ines vranken

Een auto die zes jaar lang op dezelfde plaats geparkeerd stond, is eindelijk weg. De man was zijn auto ‘vergeten’.

De bewoners van de Bremveldlaan in Mortsel zijn opgelucht. Ze hadden al vaker gemeld dat er een Opel Corsa geparkeerd stond die nooit gebruikt werd. Maar de politie kon hier niet veel doen. De eigenaar van de auto betaalde namelijk nog steeds zijn belasting en verzekering. En als alle verzekerings- en inschrijvingspapieren in orde zijn, mag de politie niet optreden. Na enkele vergeefse pogingen om de eigenaar te contacteren, besloot de politie om de auto toch weg te takelen.

Foto: Jeroen Laane (GVA)

Foto: Jeroen Laane (GVA)

De eigenaar van de auto, een dertigjarige man, gaf later aan dat hij bijna alles met de fiets doet. Toch wou hij zijn auto bijhouden. Hij parkeerde in die straat omdat er niet heel veel passage is en omdat je er niet moet betalen.

Waarom een verzekering betalen als je nooit met je auto rijdt?

Hij was zich ervan bewust dat hij nog steeds betaalde, maar dat bedrag ging automatisch van zijn rekening en was deel van een ruimere polis. Hij vergat telkens opnieuw om hier iets aan te doen. Ook toen de politie contact met hem zocht, vergat hij te reageren. Het was geen moedwilligheid, maar eerder vergeetachtigheid.”

De man kan zijn auto ophalen bij het takelbedrijf, maar daar is hij niet zo blij om. Hij moet namelijk ook al een boete betalen omdat zijn auto niet gekeurd was. De kans bestaat zelfs dat hij voor de politierechter moet verschijnen. Hij beseft nu dat hij veel geld had kunnen besparen, mocht hij sneller gehandeld hebben.

Wat heeft dit hem gekost?

We zouden Mobly niet zijn, mochten we niet even uitrekenen hoeveel hij betaald heeft voor dit grapje. Met een gewone verzekering loopt de teller op tot ongeveer €1.820, na zes jaar. Met een betaal-per-kilometerverzekering van Mobly was hij maar €864 kwijt geweest, want je betaalt naast je vast bedrag enkel voor de kilometers die je rijdt.

Artikel delen via
Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

12 maart 2019
2 min Actualiteit

De perfecte parkeerskills: auto belandt op vangrail

door Ines vranken

Het stormweer van afgelopen weekend heeft voor heel wat gekke taferelen gezorgd. Maar deze vrouw wint toch wel:…

Verder lezen
5 maart 2019
2 min Actualiteit

VIDEO: vrouw houdt carjackers tegen door zich op auto te smijten

door Ines vranken

Het zal je maar overkomen: terwijl je rustig staat te tanken, rijdt er iemand met je auto weg.

Verder lezen
1 maart 2019
3 min Actualiteit

Steeds meer trajectcontroles vervangen flitspalen

door Mira Hoeven

Steeds meer flitspalen verdwijnen uit het straatbeeld: er worden geen nieuwe flitspalen meer geplaatst en kapotte modellen worden vervangen door…

Verder lezen