Man betaalt 6 jaar verzekering voor stilstaande wagen


Een auto die zes jaar lang op dezelfde plaats geparkeerd stond, is eindelijk weg. De man was zijn auto ‘vergeten’.

De bewoners van de Bremveldlaan in Mortsel zijn opgelucht. Ze hadden al vaker gemeld dat er een Opel Corsa geparkeerd stond die nooit gebruikt werd. Maar de politie kon hier niet veel doen. De eigenaar van de auto betaalde namelijk nog steeds zijn belasting en verzekering. En als alle verzekerings- en inschrijvingspapieren in orde zijn, mag de politie niet optreden. Na enkele vergeefse pogingen om de eigenaar te contacteren, besloot de politie om de auto toch weg te takelen.

Foto: Jeroen Laane (GVA)

Foto: Jeroen Laane (GVA)

De eigenaar van de auto, een dertigjarige man, gaf later aan dat hij bijna alles met de fiets doet. Toch wou hij zijn auto bijhouden. Hij parkeerde in die straat omdat er niet heel veel passage is en omdat je er niet moet betalen.

Waarom een verzekering betalen als je nooit met je auto rijdt?

Hij was zich ervan bewust dat hij nog steeds betaalde, maar dat bedrag ging automatisch van zijn rekening en was deel van een ruimere polis. Hij vergat telkens opnieuw om hier iets aan te doen. Ook toen de politie contact met hem zocht, vergat hij te reageren. Het was geen moedwilligheid, maar eerder vergeetachtigheid.”

De man kan zijn auto ophalen bij het takelbedrijf, maar daar is hij niet zo blij om. Hij moet namelijk ook al een boete betalen omdat zijn auto niet gekeurd was. De kans bestaat zelfs dat hij voor de politierechter moet verschijnen. Hij beseft nu dat hij veel geld had kunnen besparen, mocht hij sneller gehandeld hebben.

Wat heeft dit hem gekost?

We zouden Mobly niet zijn, mochten we niet even uitrekenen hoeveel hij betaald heeft voor dit grapje. Met een gewone verzekering loopt de teller op tot ongeveer €1.820, na zes jaar. Met een betaal-per-kilometerverzekering van Mobly was hij maar €864 kwijt geweest, want je betaalt naast je vast bedrag enkel voor de kilometers die je rijdt.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie