Van ingebouwde radar tot gps: de e-bike wordt slimmer


De e-bike is populair en tegenwoordig ook voorzien van heel wat technologie. Ze zijn voorzien van ingebouwde intelligente verlichting of een radar die je waarschuwt. Deze nieuwkomers hebben alvast aandacht voor veiligheid: 

De achteruitkijkradar

Cannondale pakt uit met een serie nieuwe elektrische fietsen met een paar technische accessoires zoals deze achteruitkijkradar van Garmin. De radar is verbonden met het achterlicht en kan zo de achterliggende auto’s of fietsers detecteren en bestuurders waarschuwen. Dit brengt veiligheid voor fietsers naar een hoger niveau en dat kunnen we enkel toejuichen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Garmin (@garmin) op

Ingebouwde GPS

Angell, een Frans merk ontwierp een fiets met oog voor futuristisch design en technologie. Ze installeerden een scherm in het stuur: gps, snelheid, het weer, snelheid, batterij, verschillende rijmodussen, hulpprogramma’s en hoeveel calorieën je verbruikt. Je kan het allemaal zien op je stuur.

Automatische versnellingen

VanMoof onthult nieuwe e-bikes met automatische versnellingen. Je kan elektronisch schakelen met vier snelheidsniveaus. De volledig geïntegreerde hydraulische remmen zorgen voor een nauwkeurige remkracht in alle weersomstandigheden. Ellio, het Belgische e-bike merk, presenteerde hun e-bikes en die hebben een ‘all wheel drive’-systeem gebaseerd op een automatisch schakelsysteem. Nooit meer schakelen dus.

Met twee is leuker dan alleen

Je ziet niet vaak twee mensen op een fiets. Deze Amsterdamse ondernemer creëerde de ultieme tweepersoons elektrische fiets: de Doppio bike. Met deze fiets kan je ontspannen, veilig en vlot door de stad bewegen. Mountainbiker Peter Eiselin wilde iets doen aan de mobiliteitsproblemen in de steeds drukker wordende steden. Zo ontwierp hij niet enkel een duurzame e-bike maar had hij ook het idee van de comfortabele buddyseat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door doppio bike (@doppio.bike) op

Heb jij een elektrische fiets of ben je van plan om er een aan te kopen? Met de Mobiliteitsverzekering ben je alvast goed verzekerd.

Meer lezen:
Limburgse fietst elke dag 86 km naar het werk
Bestaan er elektrische fietsen voor kinderen?

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie