Beste klanten, wij werken en blijven bereikbaar om jou te helpen. Voor meer informatie klik hier

Topentertainment zonder contact: de drive-in cinema


Terwijl het nachtleven overal stil ligt en de meeste mensen aan de tv gekluisterd zitten, krijgt een andere vorm van entertainment meer aandacht: de drive-in cinema. In het noorden van Essen (Duitsland) heropende afgelopen weekend eentje de deuren, terwijl alle normale bioscopen gesloten bleven.

Drive-in cinema

Naast sporten, lezen, koken, puzzelen en Netflixen zijn er weinig vrijetijdsactiviteiten die je op dit moment kan doen. Je zit thuis of je zit met die ‘anderhalve meter’. Maar dat vormt voor een openluchtcinema geen probleem en daarom ging de drive-in autokino Essen terug open, voor een honderdtal bezoekers.

Toeschouwer Andreas Hausner was erbij: “Het was lang de enige drive-in cinema in de regio, en nu kent die een heropleving. We zijn naar hier gekomen omdat dit het enige is wat we kunnen doen. Naar de cinema gaan is nog steeds een interessante bezigheid en een drive-in cinema is eens iets anders.”

Vorig weekend konden filmliefhebbers genieten van een vertoning van Nightlife, een romantische film over het Berlijnse nachtleven. Maar ook de rest van de week is gevuld das kino met enkele blockbusters. Een glimp uit het programma:

Maximum 2 personen per wagen

De regels van social distancing worden wel gevolgd: er mogen maximaal twee personen in de wagen zitten en tussen de rijen auto’s moet er 10 meter ruimte zijn. Verder staan er mensen aan de toiletten die erop toezien dat iedereen genoeg afstand bewaart. De eigenaar houdt er alvast een goed gevoel aan over: “Mensen zijn terug vrolijk en kunnen lachen. Hier denken ze even niet meer aan corona en ze kunnen hun hoofd leegmaken.”

Iets voor deze zomer?

Drive-in cinema
drive-in cinema

Op dit moment ziet het ernaar uit dat er deze zomer veel evenementen geannuleerd zullen worden. Een drive-in zou alvast een alternatief kunnen bieden op de grootschalige bijeenkomsten die niet meer doorgaan. In België zijn er geen vaste drive-ins, maar tijdens de zomermaanden zijn er wel regelmatig pop-ups. Meestal kan je in combinatie met eten en drinken een film meepikken, want op het terrein voorziet men altijd wel snacks, frisdrank en fastfood.

En voor wie al andere plannen heeft, vertellen we graag hoe de zomer eruit ziet in tijden van corona.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie