Drive-in cinema in België: 5 locaties waar je kan wegzakken


Terwijl het festivalleven deze zomer overal stil ligt, krijgt een andere vorm van entertainment meer aandacht: de drive-in cinema. Op verschillende locaties in België kan je tijdens de maanden juli en augustus genieten van topfilms vanuit je wagen.

1. Kinepolis on tour

In juli en augustus trekt Kinepolis door het land met een reusachtig mobiel LED-scherm. Het scherm van 16 bij 9 meter zal in verschillende steden opgesteld worden. En die steden werden zorgvuldig uitgezocht. Maldegem (3 juli – 8 juli) en Bilzen (10 juli – 14 juli) staan als eerste op het programma. Vervolgens passeert de caravan in Brugge, (30 juli – 31 juli) en in Machelen (14 augustus – 16 augustus).

Dit bericht bekijken op Instagram

Kinepolis doet via hun website ook een oproep aan steden en gemeenten om zelf initiatief nemen. Wie weet behoort jouw woonplaats straks tot één van de standplaatsen. Naast unieke locaties mikt de bioscoopgigant op een beweeglijk filmaanbod.

Tussen de drive-in movies staan zowel Vlaamse klassiekers (Marina, F.C. De Kampioenen, Patser) als blockbusters (Interstellar, Bad boys for life, Fast and the furious 8). Maar ook voor de jonge generatie zijn er genoeg opties; met o.a. Harry Potter, The Lion King en Beauty and the Beast. Verder staan er voor de muziekliefhebbers ook enkele docu’s op het programma (The Rolling Stones, Bohemian Rhapsody)

Totaalbeleving

Om toeschouwers het volledige cinemagevoel te bezorgen, zorgt Kinepolis ook voor snacks op het terrein. Die kan je samen met je tickets reserveren of ter plekke online bestellen en betalen met je smartphone. Vervolgens worden ze social distance-gewijs zelfs tot aan je wagen gebracht. Deze drive-in klinkt alvast als muziek in de oren.

 • Locatie: telkens op een andere locatie, verspreid over heel België
 • Datum: telkens op een andere datum
 • Prijs: € 25 per auto – ongeacht het aantal inzittenden
 • Info & tickets: kinepolis.be/ontour

2. Movie Drive – Brussel

Aan het Brusselse Tour & Taxis kan je heel de zomer terecht voor een drive-in cinema. Het project Movie Drive is het resultaat van een samenwerking tussen visit.brussels en evenementorganisatoren Mario Iacampo en Serge Vanderheyden.

En wie dacht dat het scherm hierboven al groot was, kan best even gaan zitten. Movie Drive voorziet een paneel dat zo groot is als een basketbalveld, met een oppervlakte van 336 vierkante meter. En dat is nodig, want ze kunnen veel volk verwelkomen: er is plaats voor 200 auto’s en er zijn nog eens 200 zitplaatsen (ligzetels).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Movie Drive (@moviedrive_be) op

Naast avondvoorstellingen zijn er ook dagfilms, waarvoor het gigantische scherm zich prima leent. De drive-in films die op het programma staan: Bohemian Rhapsody, Grease, The Exorcist, The Big Lebowski, Toy Story en Charlie and the Chocolate Factory.

Ook bij Movie Drive kan je snacks afhalen bij een van de foodtrucks. Let wel: wie zijn wagen verlaat, moet een mondmas en de afbakeningen op de grond respecteren om de sociale distance te behouden.

 • Locatie: Tour & Taxis – Havenlaan 86C, 1000 Brussel
 • Datum: heel de zomer
 • Prijs: € 25 per auto met twee personen (+ € 7,50 per extra inzittende)
 • Prijs zonder auto: € 10 pp
 • Info & tickets: www.moviedrive.be

3. Drive-in cinema Aartselaar

Ook in Aartselaar worden er deze zomer heel wat activiteiten geannuleerd. En daarom organiseert de gemeente in het weekend van 21 en 22 augustus een coronaproof alternatief. Zowel op zaterdag als op zondag is er één vertoning om 21u30. Welke film er uitgezonden zal worden, is voorlopig niet bekend.

Voor de locatie rekent de gemeente op de medewerking Atlas Copco: het mobiele scherm zal geplaatst worden op de parking van het bedrijf, waar heel wat auto’s kunnen staan.
Ook in Aartselaar kan je naar hartelust snacks en zoetigheden bestellen. Geheel volgens de Amerikaanse traditie trouwens: verwacht je aan bediening op rolschaatsen.

Wie met zijn oldtimer komt opdraven, krijgt nog een extra voordeel: elke passagier ontvangt een gratis consumptie als de wagen ouder is dan 30 jaar.

 • Locatie: Parking Atlas Copco – Ingberthoeveweg 7,  2630 Aartselaar
 • Datum: 21, 22 augustus
 • Prijs: nog niet bekend
 • Filmaanbod: nog niet bekend

4. Drive-in cinema Heist-op-den-Berg

Vorig jaar al organiseerde het cultuurcentrum Zwaneberg een openluchtcinema, maar dit jaar zal je toch moeten plaatsnemen in je wagen. Ze zullen de parking aan de Vlinderstraat ombouwen tot een drive-in cinema. Deze parking is op wandelafstand van het centrum en voorziet plaats voor maar liefst 90 auto’s.

Het cultuurcentrum vermoedt dat de meeste mensen met twee naar de drive-in komen en houden zich zo aan de corona-regel van ‘200 personen per activiteit’.

Op het programma staan vier filmvoorstellingen, telkens op een vrijdagavond in augustus. De filmkeuze werd al bepaald door een online poll van 30 films…

A star is born bijt de spits af en later volgen Bohemian Rhapsody, Green Book en Mama Mia! Here we go again. Volgens filmprogrammator Iris Verwerft is het niet toevallig dat de muzikale films scoren: “Misschien is het gemis naar een concert en een bezoekje aan de cinema zo groot dat de mensen voor een combinatie van de twee zijn gegaan.

 • Locatie: Parking Vlinderstraat, 2220 Heist-op-den-Berg
 • Datum: elke vrijdagavond in augustus
 • Prijs: € 10 pp
 • Info & tickets: www.zwaneberg.be

5. Bioskoop

Evenementenbureau Music Connects heeft naar eigen zeggen stevig nagedacht over een ‘virusproof concept’ voor de zomer. Met (voorlopig) twee drive-in cinema’s op de planning maken ze er alvast werk van. Het Bioskoop-scherm van 12 x 8 m staat in het weekend van 18 en 19 juli in Flanders Expo (Gent), op 15 en 16 augustus zijn er vertoningen op de Grote Markt in Sint-Niklaas.

Voor het filmaanbod gaat Bioskoop voor klassiekers: met The Breakfast Club en E.T. bereiken ze zeker en vast het grote publiek. Op het event worden ook drank en snacks voorzien, die je betaalt met digitale vouchers. Je koopt deze op voorhand of ter plaatse.

 • Locatie: Flanders Expo in Gent & Grote Markt in Sin-Niklaas
 • Datum: 18-19 juli & 15-16 augustus
 • Prijs per wagen: € 22 (wave 1), € 25 (wave 2), € 28 (wave 3) 
 • Info & tickets: www.musicconnects.be/ticketshop/

Lees meer: 10 originele daguitstappen in België

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie