Diesel wordt B7, dit zijn de andere nieuwe brandstofnamen


Op 12 oktober zal elke Europeaan hetzelfde zeggen tegen diesel en benzine. Opvallend: diesel gaat vanaf dan door het leven als ‘B7’. Volgens Chantal De Pauw, woordvoerster van de federale overheidsdienst Economie, was er te veel verwarring bij de huidige brandstofnamen.

De gehele branding van de brandstofnamen verandert: van naam tot kleur tot vorm. Diesel verliest zijn gele achtergrond en krijgt een vierkante omkadering. Bij benzine is de achtergrond niet meer groen, de ronde omkadering blijft. Beiden krijgen zwarte letters op een witte achtergrond. Ook het groene LPG krijgt een zwarte achtergrond en behoudt zijn ruitvorm.

Toch blijven de nieuwe benamingen de voornaamste aanpassing. Benzine 98 wordt E5, benzine 95 wordt E10. De E gevolgd door een cijfer staat voor het gehalte biobrandstof die de benzine bevat. Diesel wordt B7, waar de B gevolgd door een cijfer ook duidt op het gehalte biobrandstof. LPG blijft qua benaming hetzelfde.

B7

Verwarrende brandstofnamen zijn de aanleiding van een uniforme benaming. Al zal ‘B7’ en ‘E5’ voor heel wat lidstaten even wennen zijn. Er komt dan ook een overgangsperiode met beide benamingen.

Wat vind je van dit artikel?

Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie