Diesel of benzine: vind je perfect match


Sta je op het punt om een tweedehandswagen te kopen, dan sta je ongetwijfeld voor het dilemma diesel of benzine. Wat is voor jou de juiste keuze? We lijsten de voordelen van beide even voor je op.

diesel of benzine

 

Diesel: wat met de LEZ?

Wat vandaag speelt, is de invoering van de LEZ (lage-emissiezone) in heel wat steden. Hierdoor worden de meer vervuilende dieselauto’s uit de stand geband, wat betekent dat ze ook meer worden aangeboden op de tweedehandsmarkt. Er vallen dus zeker tweedehands koopjes te doen in het dieselsegment… maar hou bij je keuze zeker rekening met de euronorm van de wagen in functie van de lage-emissiezones in jouw rij-omgeving.

Diesel versus benzine: wat met de kilometers?

Omdat dieselwagens een langere levensduur hebben, is de kans ook groot dat je op de tweedehandsmarkt diesels vindt met heel wat meer kilometers op de teller dan een gelijkaardig benzinemodel. Laat je hier echter niet door afschrikken. De prijs wordt immers niet alleen bepaald door het aantal kilometers.

Wat met dieselvoordelen?

Het vroegere fiscale voordeel van diesel werd weggewerkt. Ook aan de pomp zijn beide ondertussen zo goed als gelijkgeschakeld. Hiermee hoef je dus geen rekening meer te houden bij je diesel-benzine-afweging.

Diesel of benzine: een keuze op maat

Kortom, om je keuze te maken bij de aankoop van een tweedehandsauto, is het belangrijk je mobiliteitsprofiel in kaart te brengen.
Hoeveel kilometers rijd je jaarlijks?
Rijd je overwegend lange afstanden of verplaats je je vooral short distance?
Beweeg je je in en rond de stad of doe je vooral verplaatsingen via de autosnelweg?
Ben je bezorgd om het milieu?

Met deze criteria lukt het je zeker een auto te vinden op maat voor jouw profiel en gebruik!

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie