Deze batterij laadt elektrische wagen 20x sneller op


De grootste problemen van elektrische auto’s zijn de laadtijd en de afstand die je kan rijden. Afhankelijk van het model geraak je de dag van vandaag niet verder dan 250 kilometer zonder te herladen. Daarnaast moet je 6 à 10 uur rekenen om je wagen volledig op te laden.

Gelukkig blijft de technologie evolueren. Mobly zocht uit welke batterijtechniek ervoor zorgt dat je elektrische auto al een pak verder kan rijden.

De ‘Ryden dual-carbon’ batterij is een aantrekkelijke optie in de wereld van elektrische auto’s. Hij is gemaakt van organisch, op koolstof gebaseerd katoen, waardoor hij 100% recycleerbaar is. Hij is ook goedkoper dan de doorsnee lithium-ionbatterij.

Een van de grotere voordelen van deze batterij is dat hij tot twintig keer sneller oplaadt. Als je dus snel moet bijladen onderweg, geraak je met enkele minuten al ver. Hij heeft ook een grotere capaciteit: met één oplaadbeurt zijn langere afstanden tot 480 km een realiteit.

De levensduur is ook heel opvallend. Normale batterijen verliezen hun capaciteit na enkele jaren gebruik. Zelfs na 3.000 keer opladen en leegrijden werkt dit type batterij nog steeds even goed. Factoren zoals oververhitting en te snel optrekken hebben geen invloed op de levensduur, in tegenstelling tot de klassieke lithium-ionbatterij.

Daarnaast is het ook een van de veiligste batterijen op de markt. Tijdens het gebruik behoudt hij namelijk een constante temperatuur en is er dus geen energievretend koelsysteem nodig.

Kortom, hij is op alle vlakken interessanter dan de lithium-ionbatterij, die we nu standaard terugvinden in de elektrische wagens.We zijn benieuwd hoe deze batterij onze elektrische rijbeleving verder gaat beïnvloeden. Ben je geïnteresseerd in een elektrische wagen? Wij gingen op zoek naar de 5 meest betaalbare elektrische wagens.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie