9 originele daguitstappen vlak over de taalgrens


De zomer nadert en dus ook de zomervakantie! Niet van plan om naar het einde van de wereld te trekken? Geen probleem, er zijn een hoop avonturen te beleven in eigen land, en meer specifiek: vlak over de taalgrens!

Internationale badkuipenrace – Dinant

daguitstappen(c) Instagram Daniel Botelho

Er zijn zo van die activiteiten die altijd origineel blijven. De internationale badkuipenrace vindt elk jaar plaats in Dinant, op 15 augustus. Het is de bedoeling dat je zelf een drijvend object maakt en daarmee de woeste Maas afschuimt. Geen zin om zelf mee te doen? Dan kan je er ook gewoon genieten van de sfeer!

De start van de Ronde – Brussel/Binche 

De 106de editie van de Ronde van Frankrijk start op 6 juli vanaf de Grote Markt in Brussel, en dat voor een eerste rit van 192 km. De volgende dag is er ook een tijdrit gepland in de hoofdstad. Op 8 juli verlaten de renners Binche voor ze de grens oversteken, ze beginnen dan aan hun lange reis op de Franse wegen. Een evenement dat zeker een bezoek waard is!

RAVeL’s Beautiful bike

uitstapjes

De ‘Réseau Autonome des Voies Lentes’ (RAVeL) is een comfortabel en veilig netwerk voor de trage weggebruiker. De groene wegen zijn aangelegd op jaagpaden en oude spoorlijnen. De RAVeL bestaat uit meer dan 45 uitgestippelde routes. Ideaal voor een uitstapje met de familie, op de fiets, te paard, op rollerblades of voor een onvergetelijke wandeling. Dankzij de RAVeL kan je meer dan 2.000 km rustig door Wallonië fietsen.

Blotevoetenpad – Luik

Op een veertig kilometer ten noorden van Luik, ontdek je het blotevoetenpad. Hier laat je de schoenen in de kast – of in dit geval – in de kluisjes liggen. Beleef 3 kilometer aan natuur onder je voeten. Een echte terugkeer naar je … euh … wortels.

Adventure Valley Park – Durbuy

Liefhebbers van sport en avontuur hebben in Durbuy keuze te over. Eerste en vooral kan je er boomklimmen of naar beneden knallen met een zip line. Maar ook voor wie liever aan de grond blijft, zijn er tal van activiteiten: je kan er altijd mountainbikes of kajaks huren aan democratische prijzen.

Streetart – Charleroi

daguitstappen©Instagram Stuffanddoze

De stad Charleroi staat bekend om zijn stripfiguren: Marsupilami, Lucky Luke Boule and Bill, Spirou… Er bestaat dan ook een ‘Urban Dream’-route die u de straatkunst-scene van Charleroi laat ontdekken. Neem de metro naar het zuiden, naar Beaux-Arts of naar Marchienne-au-Pont om de talloze graffitiwerken van Belgische en internationale kunstenaars te bewonderen.

Ice Mountain Adventure Park – Komen-Waasten

Waarom ga je deze zomer niet skiën? Het idee alleen al… In het Ice Mountain Adventure Park, in Komen-Waasten (Henegouwen), vind je afkoeling als het buiten te warm is. De hele zomer lang is er een zomerdeal geldig: 1 uur betalen en 5 uur lang de baan op. Verder kan je er ook Indoor Skydiven, ook zeer verfrissend denken we.

Euro Space Center – Transinne

Ben je gepassioneerd door ruimte of heb je zin in een leuke en leerzame ervaring? Op een uur van Namen ligt het Euro Space Center. Daar kan je je wanen als een echte astronaut: tijdens een maanwandeling of in een vluchtsimulator. Een unieke ervaring die je een beetje dichter bij de sterren brengt.

Les Lacs de l’Eau d’Heure – Namen/Henegouwen

daguitstappen©Instagram erardswannetcom

1.800 hectare aan bossen, waterpartijen en stuwdammen. Wie van natuur houdt, is hier op zijn plaats. Maar vooral het uitzicht over de belangrijkste stuwdam van België is indrukwekkend. Je kan er de turbines bekijken en op een 107 meter hoge Skywalk wandelen. Wie hoogtevrees heeft, krijgt de keuze uit een hoop andere activiteiten. Zo kan je rond de meren rijden in de ‘Croco Express’ of je stapt aan boord van de amphibus!

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie