10 verrassend originele daguitstappen in … België


Daguitstappen in België: waar moet je zijn? Wij weten alvast dat je soms helemaal niet ver hoeft te gaan. We geven je een haalbare bucketlist van 10 originele daguitstappen in België:

Boomkruinwandelen – Maasmechelen

Ook wel ‘het kruinenpad’ genoemd. Beginnen doen we op tien meter hoogte: in Maasmechelen wandel je zomaar tussen de boomtoppen over een pad van 181 meter. Door een natuurlijke verzakking is het niveauverschil niet groot en heb je dus geen trap of lift nodig om op het pad te geraken. Het pad is 1,5 meter breed, weegt maar liefst 112 ton en rust op 5 torens. Wie van ver komt, kan het boomkruinwandelen combineren met nog meer wandelen in Connecterra, de hoofdtoegang van het Nationaal Park Hoge Kempen. Door de bouw van het Terhills Resort zijn de rode en gele wandeling tijdelijk onderbroken. Maar niet getreurd want met de nieuwe paarse wandeling van wel 13 km lang geniet je van prachtige vergezichten.

Vespa Huren – Sint-Truiden

Nieuwe oorden ontdekken met de Vespa: ontspannend, de ideale groepsactiviteit en in heel het land beschikbaar. In Sint-Truiden, Damme, Maasland, Hasselt, Ieper, Durbuy en Zepperen-Haspengouw. Je hoeft dus niet per se naar een verre uithoek, al gaat onze voorkeur wel naar het Zepperen-Haspengouw. Voor € 50 p.p. kan je al een rit maken van 4 uur, voor € 70 p.p. ben je 8 uur onderweg in de provincie Limburg. In de provincies Luxemburg en West-Vlaanderen betaal je € 60 p.p. voor een rit van 4 uur en € 80 p.p. voor een rit van 8 uur. Wie de dag culinair wil afsluiten, kan reserveren in lokale bistro’s, ook dit hoort bij de ontdekkingsreis natuurlijk.

daguitstap België

Railbiken – Dinant

Omdat het Vlaamse equivalent ‘spoorwegfietsen’ misschien een beetje zijn charme verliest, houden we het bij railbiken. Eigenlijk is het ook niet meer dan dat: je rijdt met een fiets over rails. Het leuke is dat je met meerdere personen tegelijk kan fietsen en ondertussen van de omgeving kan genieten. Eerlijk? Wij – bij Mobly – zouden er gewoon een vette race van maken. Railbiken is ook de ideale familie-uitstap: kinderen kunnen perfect meedoen en je hoeft niet het hele land te doorkruisen. Een zeer mooie oude spoorweg vind je tussen Falaën en Maredsous langs de beeldschone vallei van de Molingée. Je kan ook railbiken in Dinant, Durbuy, Munsterbilzen, As, Kapellen en Tessenderlo. Prijs: € 18 – € 25 per fiets.

Garnaalvissen – Oostende en Nieuwpoort

In Oostende en Nieuwpoort pakken ze je mee aan boord: 3 uur lang de netten uitgooien, zeemansliederen zingen en de woeste golven van de Noordzee trotseren. Samen met doorgewinterde vissers haal je de buit van je leven binnen en ontdek je de wereld van de visvangst van begin tot eind. Zo ga je zelf aan de slag met de gevangen garnalen: sorteren, spoelen, koken en wie weet mag je er ook enkele proeven. In totaal zijn er aan de kust een tiental vissersboten die open staan voor het grote publiek. Prijs: € 45 p.p.

Voor wie nu al mottig wordt van het woelige water, is er een (gratis) alternatief: in Oostduinkerke ga je op pad met traditionele paardenvissers. Met een handvol mensen (lees: kinderen) spring je op de paardenkar en maak je een tocht over het strand. Eenmaal in zee doet het paard het harde werk door een net door het ondiepe zeewater te trekken. Na afloop krijg je de kans om je handen in de de big catch te zetten. Enfin, met een beetje geluk kan je de garnalen op twee handen tellen.

daguitstap België

Slapen op het water – Dilsen-Stokkem

Zelfs voor wie niet graag in een tent slaapt, is slapen op een vlot een topidee. De vlotten liggen in een natuurgebied bij het maascentrum De Wissen, in Dilsen-Stokkem. Overdag valt er dus aardig wat te ontdekken in het Maasland: fietsen, wandelen, historische plekken bezoeken of gewoon een lekker terrasje doen. Eén ding is zeker: ‘s Nachts ga je slapen als een roos. Voor 1 vlot (2 personen inbegrepen) betaal je € 105 voor 1 nacht. Komt daar nog iemand bij, reken je € 17,50 extra de man. Misschien nog even praktisch: op één vlot kunnen maximaal 5 personen slapen.

Blotevoetenpad – Zutendaal

Nog nooit voelde je je zo vrij: op blote voeten lopen in de vrije natuur. Ontdek het natuurgebied en wandel blootsvoets over stenen, schelpen, zand, boomsnippers, gras en modder. Vaak zijn de tochten gratis, soms betaal je een paar euro. Leuke blotevoetenpaden vind je in :

  • Blotevoetenpad Oekene
  • De Gentbrugse Meersen
  • Bourgoyen-Ossemeersen in Gent
  • Bigfoot in Oudenaarde
  • De Kaaihoeve in Zwalm
  • Lieteberg in Zutendaal
  • Het Barrevoetspad in Boom
  • De Oude heide in Kapellen
  • Het Verwonder-je-voetenpad in Meise
  • Ferme de la Planche in Gouvy.

Kabelbaan Cordoba – Westouter

Hoe schattig ziet deze kabelbaan eruit? In 1957 werd ze gebouwd om de Vidaigneberg en de Baneberg met elkaar te verbinden. Tijdens je tocht zweef je boven de wijngaarden van Entre-Deux-Monts. Bij mooi en helder weer zie je vanuit de zetellift met een beetje geluk de Vlaamse kust of de IJzertoren. Aan de andere kant kijk je naar onze Noord-Franse buren. De kabelbaan is tijdens de zomervakantie elke namiddag open. Om je daguitstap compleet te maken kan je er ook altijd een wandeling aan plakken. In het dorp kuier je tussen de typische Franse winkeltjes.

Kabelbaan Cordoba - Westouter

@ Kabelbaan Cordoba

Fietsen door de bomen én het water – Limburg

Fiets gedurende 700 meter tussen de boomkruinen in Hechtel-Eksel. De fietsbrug bestaat uit een dubbele cirkel met een doorsnede van 100 meter en stijgt geleidelijk (3-4%) tot 10 meter de hoogte in. Je vindt de fietsbrug op het Limburgse fietsroutenetwerk aan knooppunt #272. Ideaal om mee te pakken op je fietsroute dus!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Visit Limburg (@visitlimburg) op

Nog niet uitgefietst? Geen probleem, lees vooral verder.

In Bokrijk fiets je meer dan 200 meter dwars door een vijver. En dat zonder nat te worden. Je fietst van de ene naar de andere kant en in het midden kom je op ooghoogte te staan met het water, wat een bijzonder zicht geeft over dit stukje natuur. Als jogger of wandelaar heb je natuurlijk ook toegang.

Smile Safari – Brussel

We moeten nog even wachten, maar op 1 augustus heropent het grootste
Instagram- en TikTokmuseum van Europa in Brussel. Voor alle Instagrammers, TikTokkers en hippe mensen is dit het paradijs op aarde. Van surfen op een pizza tot een fancy ballenbad: je kan het zo gek niet bedenken. Het beste van dit alles is dat jij gebruik mag maken van de setting om de mooiste foto’s en origineelste filmpjes te shooten. Ideaal bij slecht weer, want in Smile Safari schijnt de zon altijd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Smile Safari (@thesmilesafari) op

De Mol aan zee – Blankenberge

De inschrijvingen voor de De Mol 2021 zijn al volzet, maar niet getreurd. Een van de populairste programma’s op de Vlaamse televisie, ‘De Mol’ heeft zijn eigen virtualrealityspel gekregen. De eerste editie van De Mol aan zee start 1 juli in Blankenberge en duurt tot 13 september. Het pop-up De Mol-café ontvangt iedere dag bezoekers tussen 10u en 22u. Vergeet zeker niet te reserveren.

Meer inspiratie nodig?

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie