7 verrassend originele locaties voor een daguitstap in België


Een daguitstap in België: of het nu een winterse of zomerse dag is, het hele jaar door valt er in ons land heel wat te beleven. Je hoeft dus helemaal niet naar het buitenland te gaan om je te amuseren. Ontdek hieronder 7 tips voor een leuke én volledig coronaproof daguitstap in België. Van wandelen tot fietsen en ideaal voor zowel koppels als gezinnen met kinderen:

1. Hechtel-Eksel: fiets door de bomen

Het grootste avonturenbos van Vlaanderen is een absoute aanrader als je een daguitstap in België zoekt om met kinderen te doen. De kers op de taart staat daarbij in het Pijnven in Hechtel-Eksel: een fietsbrug van 700 meter lang, waarmee je tot 10 meter hoog tussen de kruinen van de bomen fietst. En als je toch in Limburg bent kan je meteen ook de ruim 2.000 kilometer aan fietsroutes ontdekken. Net zoals andere blikvangers, waaronder ‘fietsen door het water’ in Bokrijk.

2. De Grotten van Han: duik in een ondergrondse wereld

Zo’n 50 kilometer ten zuiden van Namen liggen de Grotten van Han. Je vindt er een heleboel activiteiten om een toffe daguitstap te hebben. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de grotten zelf, die door UNESCO erkend zijn. Maar daarnaast is er ook het Wildpark van 250 hectare, dat je zowel te voet als met Safari-cars kan ontdekken. Met wel 650 dieren is er genoeg te zien. Zelfs bizons, wolven en bruine beren vallen in Han te spotten. Het domein is terug open vanaf 13 februari 2021.

3. Gentbrugse Meersen: ontdek het blotevoetenpad

Naast de twee wandelroutes vind je in de Gentbrugse Meersen een blotevoetenpad van ongeveer een kilometer lang. Een avontuurlijk alternatief als daguitstap in België. Door zonder schoenen op steentjes, over gras en door water te lopen kom je nog dichter bij de natuur. En vooral kinderen vinden het geweldig om te doen. Andere blotevoetenpaden vind je in Boom, Oekene en Oudenaarde.

4. Dinant: doe aan railbiken

Railbiken is een ideale daguitstap als je ook een fysieke uitdaging zoekt. Een aanrader is de railbike van de Drainsines de la Molignée, in de buurt van Dinant. Langs een oude spoorweg fiets je tussen Falaën en Maredsous langs een prachtige vallei. Je bent er enkele uren mee zoet en je geniet ondertussen van het landschap. Andere leuke railbike-routes vind je in de Hoge Venen en Munsterbilzen (Limburg).

5. Knokke-Heist: wandel door het Zwin

Een bekend natuurpark om zowel fauna als flora te ontdekken. In de eerste plaats is het Zwin gekend als de place to be om vogels te spotten. Daarnaast heeft het nog heel wat meer in petto als daguitstap. Zo zijn er de speciale gezinswandelingen. Naast de Ooievaar en de Kluut valt in het Zwin ook een schorregebied te ontdekken, met prachtig Engels gras.

6. Durbuy: bezoek de mooiste stad ter wereld

In het hart van de Ardennen bevindt zich het mooie Durbuy. Het historisch centrum met smalle straatjes en huizen uit de 17de eeuw maakt de lange rit echter meer dan de moeite waard. Een bezoek aan de stad zelf kan je als daguitstap combineren met andere mogelijkheden in de buurt. Zo kan je wandelen langs de Ourthe en de kastelen in de buurt bewonderen. En ook de Falize-rots en uitkijktoren zijn aanraders.

7. Kalmthoutse Heide: ontdek de vele contrasten

Aan de grens tussen België en Nederland ligt een groot natuurgebied van ongeveer 60 vierkante kilometer. De diversiteit tussen heide, vennen, bossen en landduinen springt daarbij in de eerste plaats in het oog. Zowel te voet als met de fiets kan je als daguitstap het landschap verkennen. Zo zijn er wel 25 wandelpaden om uit te kiezen.

Lees ook: Wie zoekt die vindt… 4,5 km aan streetart

 

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie