Coronavirus: mogen we nog buiten? En wat met de zomer?


In amper een week tijd, is ons dagelijks leven helemaal overhoopgehaald. De nieuwste maatregelen zijn streng maar terecht. Het coronavirus is overal aanwezig. Veel mensen zitten thuis met of zonder werk. Andere moeten veel overuren doen om alles recht te houden. Een ding is zeker, iedereen kijkt uit naar de toekomst. Zonder coronavirus én met zon.

Wat mag vandaag wel en wat niet?

wandelen België
We moeten zo veel mogelijk binnen blijven, maar een wandeling mag toch? Wandelen, lopen en fietsen in de natuur is gezond, het mag en het wordt aangeraden. Geniet van een wandeling, maar enkel met de gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen. Wil je afspreken met iemand die niet tot je gezin behoort? Dat kan, maar dan mag het maximaal één vriend(in) zijn. Denk wel aan de veiligheidsafstand van 1,5 meter of meer. Wandel je met meer dan 3 personen en behoor je niet tot hetzelfde gezin, dan kan de politie een boete uitschrijven. De coronamaatregelen voor fietsen zijn dezelfde. Vermijd te drukke plekken en te lange afstanden.

Hoe ziet de zomervakantie eruit?

Eens we geen besmettingen hebben in België en het leven terug zijn gang gaat, kan je weer naar buiten. Maar hoe zit het met reizen? Viroloog Marc Van Ranst vindt dat het tijd is om internationale reizen te pauzeren. Als het virus onder controle is in ons land, dan betekent dat nog niet dat het geval is andere landen. Integendeel, door op vakantie te gaan naar het buitenland bestaat er een kans dat we het virus weer meenemen naar ons land.

De schoolvakantie wordt misschien ingekort met een maand om de leerachterstand op te halen. Heb je kinderen, werk je in het onderwijs of ben je student, let dan extra op als je een reis plant. Eigenlijk kan je best afwachten om een reis te boeken, maar als je het toch doet, zorg voor een goede annulatieverzekering en doe genoeg research over de bestemming.

Vakantie in eigen land

vakantie Limburg
Laten we dit jaar in België blijven tijdens de vakantie – nee, we hebben het niet over ‘staycation’. Tegen dat het coronavirus weg is, hebben we genoeg binnen gezeten. Door in België te verblijven tijdens je vakantie, steun je de lokale economie.

Ga op zoek naar de leukste restaurants in heel België, of check op Instagram de mooiste natuurplekken en maak een roadtrip. (Wees gerust: bij ons kan je altijd pechverhelping nemen, zónder abonnement) Op basis van die leuke plekjes, kies je je tussenstops, slaapplekken en stippel je je reis uit. De fietsliefhebbers kunnen hun rugzakken en fietstassen inpakken en fietsknooppunten volgen. Er is genoeg keuze, van designhotels tot romantische B&B’s of originele slaapplekken zoals een boomhut. Ben je onder de 26 jaar? Neem dan een Go Pass 10 (Youth Multi) en reis het hele land door met de trein. Bezoek musea, attractieparken, kleine festivals en probeer sportieve uitjes zoals kajakken of klimmen. Of haal je beste Frans naar boven en doe eens een daguitstap in Wallonië. 

Laten we solidair zijn door nu binnen te blijven om daarna naar buiten te gaan en het prachtige België te verkennen.

Wat vind je van dit artikel?

Reacties

Kristiina Kariluoma Antwoorden Bewerken Verwijderen
22 mrt 2020 — 07:36

Ik heb al geboekt om naar mijn geboorte land een vlucht geboekt tussen4. 7-18.7....heb geen reisannulatie... Vlieg met Finnair naar Helsinki... Ik heb van hun een bericht gekregen...my vluchten kunnen eventueel verplaats worden tot nov 30. Afwachten zeker?

Toon meer reacties
Comments page: 1
Plaats reactie
Reactie bewerken

Reageer op dit bericht

Plaats reactie