Carpoolen in businessclass: maak kennis met ‘Joyn’


Een futuristisch vervoermiddel met een knap design: maak kennis met Joyn. Dit geesteskind van Benjamin Hubert – ontwerper en oprichter van Studio Layer in Londen – biedt passagiersruimte in een design busje. 

co-voiturage layer

©Layer

Het designbureau Layer stelt een autonoom carpool platform voor, dat het duurzame gedrag van de gebruikers beloont. Het concept, Joyn, wil carpooling aangenamer maken voor stadsbewoners.

Hoe? Door het comfort en het gemak van de businessclass te beloven. Met andere woorden: Joyn is een veiliger, comfortabeler en ecologischer alternatief op de huidige carpooldiensten.

comfort en design

©Layer

Comfort en design

De binnenwanden van deze denkbeeldige passagiersruimte zijn bekleed met schermen, waarop informatie op maat van de passagiers te zien is (bv. de volgende haltes). De stoelen lijken op die van de businessclass in vliegtuigen voor langeafstandsvluchten. Ze bieden niet alleen een maximale privacy, maar ze zijn ook modulair.

Zo kunnen ze worden aangepast als de passagiers graag een praatje met elkaar slaan. Elke plaats is uitgerust met een verwijderbare tablet en een oplaadpunt voor smartphones.

Joyn-app

Layer stelt de creatie van een gelijknamige app voor. Hiermee kan de gebruiker een autonoom voertuig, uitgerust met deze technologie, oproepen door gewoon het aantal passagiers en de bestemming in te geven. De app berekent dan de beste reisroute naargelang de trajecten en de passagiers die al aan boord zijn.

Joyn-app

©Layer

Vervolgens kan de gebruiker de gewenste wagen en stoel kiezen op een kaart. Daarop staat trouwens ook de geschatte reistijd van de voertuigen in de buurt.

Bonuspunten

Met de Joyn- app verzamelen de toekomstige reizigers punten bij elk gebruik van deze carpoolingdienst. Deze punten kunnen ze inwisselen voor producten, diensten of een schenking aan een goed doel. Hoe meer reizigers er op één traject zijn, hoe milieuvriendelijker en hoe meer punten de gebruiker verzamelt.

Joyn-concept

©Layer

Benjamin Hubert stelt voor om verschillende modellen van Joyn voor de verschillende toepassingen te ontwerpen. Als het voertuig bedoeld is om reizigers naar de luchthaven te brengen, zijn er minder stoelen en is er meer bagageruimte. Is het daarentegen bestemd om reizigers naar een zakencentrum te vervoeren, dan stelt Layer grotere voertuigen met meer zitplaatsen voor.

De merken en agentschappen innoveren voor de toekomst van het vervoer en de woon-werkverplaatsingen als antwoord op de duurzaamheidsuitdagingen van de stedelijke omgeving.

Lees ook: Deze zonneklep anticipeert op je bewegingen tijdens het rijden.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie