Autosalon 2020: de meest opvallende wagens


De 98ste editie van het Autosalon gaat morgen van start. Mobly mocht vandaag al een glimp vangen van het aanbod, en zoals te verwachten: it’s all about electric. Toch viel onze aandacht ook op heel wat andere modellen. Een samenvatting van de meest opvallende wagens:

BMW Vision iNEXT

BMWVisioniNext

BMWVisioniNext

BMWVisioniNext

De BMW van de toekomst is deze Vision iNext: volledig elektrisch, in hoge mate autonoom, helemaal ‘connected’ en met een sterke focus op het ultieme… huiskamergevoel. Wij zijn alvast fan, al zijn we niet helemaal zeker van het babyroos?

PAL-V

PalV

PalV

De auto – of moeten we zeggen helikopter – van de toekomst is alvast deze PAL-V (Personal Air Land Vehicle). Voor 499.000 euro kan je de files alvast vermijden. Of, verwachten we ons binnenkort aan een File in de Lucht?

Ami One Concept

AmiOneConcept

Deze futuristische elektrische stadswagen is een conceptcar van Citroën. Met dit model wil Citroën individuele mobiliteit in de stad heruitvinden. Toch een beetje Playmobil, zeker als je weet dat hij een rijbereik heeft van 100 km en zijn topsnelheid 45 km/u bedraagt.

Mercedes Benz EQ

MercedesBenzEQ

De Mercedes Benz EQ is een Formule E-wagen, en niet zomaar één. De Belgische autocoureur Stoffel Vandoorne zal met deze wagen in de Formule E rijden.

The Citroënist

TheCitroënist

TheCitroënist

TheCitroënist

4 zitplaatsen, ruimte voor een fiets, ingemaakte kastjes, een waterreservoir om te douchen (of om je fiets af te spoelen) én een daktent. Wie een roadtrip wil maken, zit wellicht goed met dit busje van Citroën.

Zonnewagen BluePoint

ZonnewagenBluePoint

De trotse ingenieursstudenten van het Agoria Solar Team (KUL) bouwden vorig jaar een auto die volledig op zonne-energie rijdt. Met deze wagen wonnen de studenten de World Solar Challenge, oftewel het WK voor zonnewagens in Australië. Respect, als je weet dat 1 student dwars door het land reed, met een wel zeer beperkte beenruimte.

Foto’s: Lina Deyaert 

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie