Autosalon 2019: dit zijn de meest opvallende wagens


Het autosalon 2019 ging vandaag van start. Mobly kon met eigen ogen zien én genieten van de allernieuwste modellen. De een al opvallender dan de ander, we zetten ze even op een rij:

1. De duurste – Bugatti Chiron

autosalon

Met een prijskaartje van 3.115.000 euro is deze Bugatti de duurste wagen van het autosalon. Zijn prestaties liegen er niet om: in amper 2,4 seconden accelereert de Chiron van 0 naar 100 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt 420 km/u. Dat maakt van deze bolide een van de snelste wagens ter wereld. Twee Belgische autoliefhebbers rijden er al mee rond, voor ons toch iets boven het budget.

2. De meest innovatieve – Mercedes Benz Vision Van

autosalon

Wat als onze pakjes binnenkort geleverd worden door deze futuristische bestelbus? De Vision Van beschikt over een geautomatiseerde laadruimte: op elke bestemming kiest de bus zélf het pakje dat op dat moment geleverd moet worden. Ook zitten er drones in de wagen die meerdere pakjes in dezelfde buurt in één keer kunnen rondbrengen. Is dit de toekomst?

3. De goedkoopste – Skoda Citigo

autosalon

Naast een heleboel dure wagens zijn er gelukkig ook betaalbare exemplaren in het autosalon. Deze Skoda Citigo kost 7.999 euro en is met die prijs meteen de goedkoopste. Bovendien verbruikt hij weinig: 4,3l/100 km. Een betaalbare nieuwe wagen voor in de stad, misschien?

4. De meest retro – Peugeot E-Legend

autosalon

Deze Peugeot E-legend is elektrisch en autonoom en kan ons wel bekoren. Hij heeft een eerder sportieve buitenkant en een opvallend interieur, met een mix van hightech elementen en subtiele materialen. We zien zetels in kobaltblauw velvet en een houten afwerking van stoelen en stuur. Met deze wagen willen wij wel eens over de route 66 rijden. Of over de E314.

autosalon

5. De meest extravagante – Citroën HY

autosalon

Het blijft nog altijd het salon van de bedrijf-/bestelwagens dit jaar, deze Citroën HY mag dan ook niet ontbreken in de lijst. Door het 70-jarige bestaan van dit Jumper-model heeft Citroën een retroversie uitgebracht, waarvan er maar 70 zijn gemaakt. Opvallend? Ja. Mooi? Ideaal als foodtruck, denken wij.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie