23 januari 2019 3 min autosalon

23 januari 2019 3 min autosalon

Autosalon 2019: 5 start-ups om in ‘t oog te houden

door Mira Hoeven

Mobiliteit is hot en dus zetten heel wat start-ups in op mobiliteit. In paleis 10 op het autosalon stonden heel wat jonge ondernemingen klaar om het grote publiek te ontvangen. De één met kant-en-klare mobiliteitsoplossingen, de ander met een gloednieuw vervoermiddel. Hier zijn er alvast 5 die we in het oog moeten houden:

WOW-solutions

Wow-solutions ziet de combinatie van verschillende transportmiddelen als dé oplossing voor mobiliteit. Via een online platform en applicatie kan je (elektrische) fietsen en auto’s huren, al dan niet met een deelsysteem. Met wow-routes krijg je een overzicht van de leukste toeristische routes en hoe je deze kan bereiken.

Cowboy

start-up

Cowboy heeft één elektrische fiets (unisex) die vooral herkenbaar is aan het subtiele design. De fietsen zijn licht, gaan zo’n 25 km/u en beschikken over ingebouwde led-verlichting. In de Antwerpse Kloosterstraat kan je terecht voor een proefrit. De cowboy kost 1.790 euro.

Ahooga bikes

Ahooga bikes heeft een aanbod van ultralichte, modulaire stadsfietsen en plooifietsen. Je kan de stadsfietsen makkelijke uitbouwen met verschillende opties, zoals een zitje voor volwassenen. Ze zijn ook ruimtebesparend en dus ideaal voor smalle gangen in de stad. Van de stadsfiets is er ook een elektrisch ondersteunende versie.

Modalizy

Met de Modalizy-kaart zie je al je mobiliteitsuitgaven in één overzicht. Neem je deze maand de trein, de taxi en de deelauto, dan zie je perfect waar en wanneer je hoeveel hebt uitgegeven. Ideaal voor wie vervoerkosten wil binnenbrengen.

Mobly

Mobly

Als jonge start-up mogen ook wij niet ontbreken in deze lijst. Mobly biedt verschillende mobiliteitsdiensten, waaronder een betaal-per-km verzekering. Deze baseert zich op je persoonlijk autogebruik: wie minder rijdt, zal op het einde van de rit minder betalen voor zijn verzekering.

Artikel delen via
Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

3 oktober 2018

Diesel wordt B7, dit zijn de andere nieuwe brandstofnamen

door Mira Hoeven

Op 12 oktober zal elke Europeaan hetzelfde zeggen tegen diesel en benzine. Opvallend: diesel gaat vanaf dan door het leven…

Verder lezen
9 mei 2018

Mobly Go blinkt in de appstore, Mobly CEO blinkt van trots

door Yasmin van de Werf

Als we polsen hoe Mobly CEO Gerrit Nollet zich voelt daags na de lancering van de Mobly Go…

Verder lezen
12 december 2017

Tweedehands auto kopen voor minder geld: 6 tips

door Alex Pauwels

Minder betalen voor een auto? Dan is een tweedehandsauto kopen een goed idee. Maar ook als je een tweedehandsauto koopt,…

Verder lezen