Al jaren dezelfde autoverzekering? Misschien betaal je te veel


Mensen zijn gewoontedieren. Eens we iets vinden waar we ons goed bij voelen, blijven we daarbij. Toch kan het slim zijn om eens te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan je autoverzekering: misschien betaal je wel te veel en wordt het tijd om te veranderen? Een klein prijsverschil kan op jaarbasis veel uitmaken.

Jij en je rijgedrag veranderen

Je bent onlangs van job veranderd of je bent misschien verhuisd? En je beslist om niet meer elke dag de auto nemen, maar die eens te vervangen door de (elektrische) fiets? Hier komt het op neer: jouw mobiliteit verandert constant, en dus ook je autogebruik. Het is daarom niet onbelangrijk om stil te staan bij je huidige verzekering. Misschien betaal je te veel voor de weinige kilometers die je rijdt? Misschien is je tweede wagen aan een betere premie toe?

Tariefverhoging? Tijd om je autoverzekering op te zeggen

Elk jaar verhogen de tarieven van de meeste autoverzekeringen. Heb jij al een brief ontvangen van jouw verzekeraar? Bij een tariefverhoging kan je onmiddellijk je verzekering opzeggen. Maar opgelet: als je het verhoogde tarief betaalt, ben je opnieuw gebonden voor een jaar. Het is dus een ideaal moment om na te gaan of jouw huidige verzekeraar nog steeds de beste keuze is.

Een verzekering die zich aanpast aan je autogebruik

Als je veel minder kilometers aflegt, kan een betaal-per-kilometerverzekering een slimme zet zijn. Deze autoverzekering past zich aan aan je autogebruik én beschermt je tegelijk op de fiets en andere vervoermiddelen. Via deze simulatie kan je snel berekenen hoeveel je maandelijkse premie bedraagt.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie