7 leuke activiteiten voor de herfst om samen met je bubbel te doen


De herfst is het ideale seizoen voor leuke activiteiten. En ook in deze bijzondere tijden zijn er genoeg dingen om met je bubbel te doen, zonder een massa volk om je heen. Van het bos en de bijhorende chocolademelk tot andere leuke activiteiten voor de herfst: wij geven je zeven locaties in België die de moeite waard zijn.

1. Hechtel-Eksel: fiets door de bomen

Het grootste avonturenbos van Vlaanderen is een absoute aanrader als je een activiteit zoekt om in de herfst te doen, zeker als je kinderen hebt. De kers op de taart staat daarbij in het Pijnven in Hechtel-Eksel: een fietsbrug van 700 meter lang, waarmee je tot 10 meter hoog tussen de kruinen van de bomen fietst. En als je toch in Limburg bent, kan je meteen ook de ruim 2.000 kilometer aan fietsroutes ontdekken. Net zoals andere blikvangers, waaronder ‘fietsen door het water’ in Bokrijk.

2. De Grotten van Han: duik in een ondergrondse wereld

Zo’n 50 kilometer ten zuiden van Namen liggen de Grotten van Han. Je vindt er een heleboel activiteiten om je in de herfst mee te amuseren. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de grotten zelf, die door UNESCO erkend zijn. Maar daarnaast is er ook het Wildpark van 250 hectare, dat je zowel te voet als met Safari-cars kan ontdekken. Met wel 650 dieren is er genoeg te zien. Zelfs bizons, wolven en bruine beren vallen in Han te spotten.

3. Gentbrugse Meersen: ontdek het blotevoetenpad

Naast de twee wandelroutes vind je in de Gentbrugse Meersen een blotevoetenpad van ongeveer een kilometer lang. Een avontuurlijk alternatief als activiteit voor de herfst. Door zonder schoenen op steentjes, over gras en door water te lopen kom je nog dichter bij de natuur. En vooral kinderen vinden het geweldig om te doen. Andere blotevoetenpaden vind je in Boom, Oekene en Oudenaarde.

4. Dinant: doe aan railbiken

Railbiken is een ideale activiteit om in de herfst in je agenda te zetten wanneer je ook een fysieke uitdaging zoekt. Een aanrader is de railbike van de Drainsines de la Molignée, in de buurt van Dinant. Langs een oude spoorweg fiets je tussen Falaën en Maredsous langs een prachtige vallei. Je bent er enkele uren mee zoet en je geniet ondertussen van het landschap. Andere leuke railbike-routes vind je in de Hoge Venen en Munsterbilzen (Limburg).

5. Knokke-Heist: wandel door het Zwin

Een bekend natuurpark om zowel fauna als flora te ontdekken. In de eerste plaats is het Zwin gekend als de place to be om vogels te spotten. Daarnaast heeft het nog heel wat meer in petto als activiteit in de herfst. Zo zijn er de speciale gezinswandelingen en het herfstparcours. Naast de Ooievaar en de Kluut valt in het Zwin ook een schorregebied te ontdekken, met prachtig Engels gras.

6. Durbuy: bezoek de mooiste stad ter wereld

In het hart van de Ardennen bevindt zich het mooie Durbuy. Het historisch centrum met smalle straatjes en huizen uit de 17de eeuw maakt de lange rit echter meer dan de moeite waard. Aan activiteiten om in de herfst te doen ontbreekt het er alvast niet. Zo kan je wandelen langs de Ourthe en de kastelen in de buurt bewonderen. En ook de Falize-rots en uitkijktoren zijn aanraders.

7. Kalmthoutse Heide: ontdek de vele contrasten

Aan de grens tussen België en Nederland ligt een groot natuurgebied van ongeveer 60 vierkante kilometer. De diversiteit tussen heide, vennen, bossen en landduinen springt daarbij in de eerste plaats in het oog. Zowel te voet als met de fiets kan je het landschap verkennen. Zo zijn er wel 25 wandelpaden om uit te kiezen.

Lees ook: 10 verrassend originele daguitstappen in België

 

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie