7 originele paasvakantie-uitstapjes met de kids


5 april is de laatste schooldag van onze kids. Met twee weken vakantie in het vooruitzicht, gaan we ze serieus mogen entertainen. Onze zoektocht start bij leuke uitstapjes die zowel de kids als de ouders kunnen plezieren: we geven er 7 in België en net buiten de landsgrens.

1. Bewonder authentieke locomotieven… in Train World

Het treinmuseum (Train World) ligt aan de ingang van het station in Schaarbeek en is dus makkelijk bereikbaar met de trein. Verder kan je ook gewoon parkeren naast het museum, tegen een bevoorrecht tarief. Het museum is alle dagen open van 10u – 17u, behalve op maandag en kinderen jonger dan 6 jaar hebben gratis toegang. Train World is de ideale plek voor iedereen die zich ook maar een beetje interesseert voor de geschiedenis van treinen.

2. Ga op dinosaurus- en berenjacht in het museum voor Natuurwetenschappen

Wandel rond tussen de dino’s en insecten in het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen. En breng een bezoek aan Teddy & Beer: een voorstelling die kinderen met hun eigen beer kunnen bijwonen. Wees wel op tijd, want deze activiteit zit altijd snel vol. Het museum is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kom je naar Brussel met de auto, denk dan aan de lage-emissiezone (LEZ) waar auto’s aan criteria moeten voldoen om binnen te mogen. Het museum voor natuurwetenschappen is gesloten op maandag.

3. Duik in de ondergrondse wereld van… de Grotten van Han

uitstapjes

Op 55 km van Namen bevinden zich de Grotten van Han, met een heleboel randactiviteiten: een dierenpark, een safari-auto, een spéléologie, een geluidsspektakel en verlichte grotte. Alles is erop gemaakt om kinderen en hun ouders te entertainen. Kijk zeker even online voor de openingsuren en tarieven. Plezier is gegarandeerd en de kids zullen er nog lange tijd over praten.

4. Waan je even in de Sahara… in Lommel

Op de grens van Limburg en Antwerpen vinden we een stukje woestijn dat je even in Afrikaanse sferen brengt. Zand, meren, heide, vogels… Een dagje Lommel wordt plots een pak interessanter: er zijn meerdere routes voor alle soorten wandelaars van alle leeftijden. En er is een uitkijktoren van 30 meter hoog. En een speelterrein. De kids will love it.

5. Windvogels spotten in Berck-sur-Mer

Van 6 tot 14 april is er het jaarlijkse windvogelfesival ‘les rencontres internationales de cerfs-volants’ in Berck-sur-Mer (Frankrijk). 500 windvliegers nemen je mee naar een andere wereld. Het evenement is feestelijk, familiaal, sportief en bovendien: helemaal gratis. Als je met de wagen komt, kom je best op tijd om zoveel mogelijk van het spektakel te aanschouwen (en om zeker te zijn van een parkeerplaats).

6. Bezoek de mooiste stad ter wereld… Durbuy

uitstapjes

In het hart van de Ardennen bevindt zich het mooie Durbuy: een klein middeleeuws stadje dat de lange rit de moeite waard maakt. De activiteiten voor de kids ontbreken er alvast niet: een doolhof in de maïs, de kastelen, het Adventure Parc, het kleine treintje, de wandelingen langs de Ourthe… Het gezin zal zich niet vervelen !

7. Maak een daguitstap… naar Lille

In amper 35 minuten brengt de TGV je van Brussel naar Lille, met de trein doe je er ongeveer 1u40 over, met een overstap in Doornik. Lille is de zesde grootste stad van Frankrijk, er valt dus best wat te beleven: het Citadelpark en de zoo liggen op een wip van het centrum en het is soms moeilijk kiezen tussen de vele restaurantjes en meer dan 30 musea (zoals het natuurhistorisch museum en zijn opgezette dieren). Toch nog een babysit kunnen regelen? In Lille kan je prima shoppen.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie