6 daguitstapjes waarna uw kind als een blok in slaap valt


Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de krokusvakantie staat al voor de deur. Nog geen plannen met je kinderen? Geen nood: wij zetten de leukste daguitstapjes even op een rij.

Fakkeltocht in het kasteel van Bouillon

Samen met een gids ontdek je het door fakkels verlichte kasteel van Bouillon. Van zodra je door de toegangspoort wandelt, waan je je meteen 1.000 jaar terug in de tijd. Een bezoek duurt één uur en start steeds om 19 uur.

Deelnemen kan vanaf 4 jaar op volgende data: za 22 februari, zo 23 februari, woe 26 februari, vrijdag 28 februari en za 29 februari. Een toegangsticket kost 8,50 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Ben je ouder, dan kost je ticket 11 euro. Per twee dien je ook een fakkel aan te kopen, deze kost 2,50 euro. Vergeet je niet in te schrijven, want reserveren is verplicht.

kasteel van bouillon© Visit Ardenne

JEF festival – Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven en Roeselare

Is je kroost verzot op films? Trek dan tussen 22 februari en 1 maart naar het JEF festival in Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven of Roeselare. Je ziet er de laatste jeugdfilms, je experimenteert met de nieuwste media en je kan er zelfs een eigen film maken. Schrijf je tijdig in voor één van de vele workshops.

Het filmfestival is er voor iedereen tussen 3 en 16 jaar. De prijs is afhankelijk van de film, locatie en workshop die je kiest.

© JEF Festival

Klein Festijn – Gent

Ook dit jaar keert Klein Festijn terug naar Gent. Dit is een interactief muziekevenement voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen tot 16 jaar. De allerkleinsten ontdekken er heel wat nieuwe klanten en ritmes en kunnen er ook zelf experimenteren met muziekinstrumenten. Kinderen tussen 8 en 16 jaar genieten er van theatervoorstellingen.

Klein Festijn vindt plaats tussen 24 en 28 februari. De prijs is afhankelijk van de leeftijd en de voorstelling die je kiest.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door kukulu puppet theatre (@kukulu_puppets) op

Paddenoverzet – Vlaanderen

Zijn jouw kinderen verzot op dieren en alles wat met natuur te maken heeft? Dan is de paddenoverzet van Natuurpunt misschien wel iets voor jouw gezin. Tegen eind februari ontwaken padden uit hun winterslaap en trekken ze naar rivieren en poelen om zich voort te planten. Helaas verloopt hun toch hier naartoe niet altijd even veilig.

Zo moeten ze vaak drukke wegen oversteken en is bijgevolg een grote kans dat ze het niet overleven. Natuurpunt wil dit voorkomen en lanceert daarom verschillende paddenoverzetacties over heel Vlaanderen. Deelnemen is gratis en kan elke avond tussen 19u30 en 22u30 van 20 februari tot 20 maart. Inschrijven is verplicht. En vergeet zeker je laarzen en fluovest niet.

© Natuurpunt

Carnaval – Binche

De krokusvakantie voorbij laten gaan zonder carnaval te vieren? Dat is haast onmogelijk. In verschillende steden over heel België wordt carnaval gevierd, maar die in Binche is toch wel spectaculair. Zo is het één van de oudste en meest authentieke carnavals van België. Bovendien is het ook nog eens werelderfgoed van UNESCO. Dans er op los van 24 tot 26 februari. De toegang is gratis.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Carnaval de Binche officiel (@carnaval_de_binche_officiel) op

Zeehonden spotten aan de Belgische kust – Nieuwpoort

Trek tijdens de krokusvakantie een dag naar zee om zeehonden te spotten. Vaak zie je ze in de havengeul van Nieuwpoort of al zonnend op het strand. Combineer het spotten van zeehonden met een bezoek aan het natuurreservaat De Ijzermonding. Met de gratis overzetboot ben je in 5 minuten aan de overkant. Tijdens de krokusvakantie vaart de ferry elke dag van 9u45 tot 16u35, met een pauze tussen 12u40 en 13u30. De ideale daguitstap voor groot en klein.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jojo Navarro (@chat_navarro) op

Nog meer inspiratie nodig? Met deze daguitstapjes kan je straks niet meer kiezen!

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie