5 uitstekende podcasts voor onderweg


Afgelopen jaar namen we minder de auto, gingen we vaker wandelen en sommigen onder ons begonnen zelfs te genieten van fietsroutes. Hoe je ook onderweg bent, na een tijd lijken alle wegen op elkaar en kan je wel wat entertainment gebruiken. Geen idee waar je moet beginnen? Tussen deze 5 podcasts zit er vast eentje die jouw wandeling of rit leuker maakt.

1. Voor de sportievelingen

De laatste maanden is ons dagelijks leven erg veranderd, maar gelukkig kunnen we wel nog sporten. De zwembaden zijn open en lopen of fietsen is gelukkig toegestaan. De fitnesszalen zijn helaas wel gesloten, maar wees gerust, de leuke sportgesprekken moet je zeker niet missen. Of je nu een lange autorit hebt gepland of gewoon een uurtje wilt gaan joggen, luister naar de Jogclub. Van sportnieuws tot leuke verhalen op Strava, bij elke aflevering luister je naar een boeiendgesprek over sport.

2. Voor de autofans

Ben jij zo iemand die elke auto op straat checkt? Probeer je altijd up-to-date te blijven als het gaat over de nieuwste modellen en technologieën? En brak je hart een beetje toen je hoorde dat het autosalon niet doorging dit jaar? Dan hebben we deze podcast voor jou: Autosalon in je oren is een podcastreeks van de autowebsite VROOM.be. In elke aflevering luister je naar een gesprek met een interessante persoon uit de autosector. Geniet van een online show, interessante topics en krijg alle info over nieuwe lanceringen.

3. Voor de muziekfans

In Wanderland nemen Gertjan Van Hellemont en een collega-muzikant je mee in een muzikale wandeling. Geniet van een mooi uitzicht, een aangenaam gesprek en livemuziek. Wil je liever enkel naar muziek luisteren tijdens je wandeling ? Dan hebben we goed nieuws: elke gast maakt een playlist met zijn/haar favoriete muziek voor tijdens het wandelen. Deze podcast is ook ideaal om in de auto of op de bus te beluisteren.

4. Voor de curieuzeneuzen

Deze podcast is voor wie meer te weten wilt komen over de nieuwste ontwikkelingen en trends op vlak van mobiliteit. In A tribe called transport luister je naar mensen die aantonen dat technologische evolutie binnen mobiliteit hand in hand kan gaat met sociale innovatie en lokale duurzaamheid. Dit soort gesprekken zijn soms moeilijk te volgen als je er niet helemaal in thuis bent. Maar deze podcast beent je helemaal bij over duurzame mobiliteit en hoe je dat kan toepassen op je eigen leven.

5. Voor de natuurliefhebbers

Fwiet! Fwiet! is een podcast over vogels in de Lage Landen. Perfect voor iedereen die van de natuur houdt. In elke aflevering gaat Begijn Lebleu wandelen met een gast. Deze zijn vaak zijn heel uiteenlopend: van journalisten tot leden van Natuurpunt. Of je nu een vogelspotter bent of gewoon van natuur houdt, deze podcast leert je vast iets bij.

Nog op zoek naar een wandeling of roadtrip?

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie