7 goede voornemens voor minder frustratie op de baan


Goede voornemens om het jaar mee te starten: bij Mobly zijn we eruit en ligt de focus op – rara – mobiliteit. We gaan voor minder frustratie op de baan en hebben maar liefst 7 goede voornemens:

Gedaan met rijden op het middenvak

goede voornemens

Middenvakrijders, onze grootste frustratie in het verkeer. Nog steeds blijven trage bestuurders in het midden hangen, zelfs als er genoeg plaats is op het rechtse rijvak. Hierdoor raken snellere chauffeurs gefrustreerd en durven dan al eens rechts inhalen. Door minder op het middenvak te rijden, kunnen snellere auto’s vlotter voorbijrijden.

Ritsen, ritsen en nog eens ritsen

We moeten al genoeg aanschuiven in het verkeer, laten we in 2019 gezellig consequent ritsen. Voor wie het niet meer weet:
1. Rij zo lang mogelijk door op de rijstrook die gaat wegvallen
2. De auto’s op de rijbaan maken vrijwillig ruimte om jou tussen te laten
3. Voeg in – zonder afremmen – op 50 meter voor de versmalling

Meer carpoolen

De voordelen van carpoolen zijn eindeloos. Als er meer mensen carpoolen, zijn er minder auto’s onderweg en dus minder files. Bovendien is het gezellig om samen te rijden en besparen jij, je collega’s of je vrienden een hoop geld. Meer nog: als je zelf rijdt, kan je er een zakcent aan verdienen.

Je pinkers gebruiken

goede voornemens

Een goed voornemen waar vooral de andere weggebruiker van mee profiteert. Vanaf nu pink jij wanneer je de rotonde verlaat, een afrit neemt of wanneer je een parkeerplaats gaat inpalmen. Pinken is de standaard, zéker in 2019. Wist je trouwens dat je voor het negeren van je richtingaanwijzers een boete van € 58 riskeert?

Alleen parkeren waar je mag parkeren

Het is vooral een trend in grote steden: heel even parkeren voor een garagepoort, op een gehandicaptenplaats, een Cambio-plaats of gewoon op de openbare weg. Wie vier pinkers opzet, denkt steevast in zijn recht te zijn, maar houdt gewoon het verkeer op.

De auto vaker thuislaten

We nemen nog steeds te vaak de wagen. Neem wat vaker het openbaar vervoer, zeker als je naar grote steden gaat. Antwerpen, Gent en Brussel zijn prima bereikbaar. Of neem je fiets of step voor minder lange afstanden.

Geen smartphone gebruiken achter het stuur

goede voornemens

Even, héél even die sms lezen, of snel een WhatsApp-bericht sturen. De verleiding is groot, het risico groter. Geen smartphone achter het stuur is een voornemen dat elke bestuurder maar beter kan maken. En niet alleen voor de veiligheid van jezelf, ook voor de ander.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie