30 april 2019 3 min Mobiliteitskosten

4 reële situaties waarbij een Omnium van pas komt

door Mira Hoeven

Een schadegeval is snel gebeurd. En dan ben je liefst zo goed mogelijk verzekerd, zodat je je geen zorgen moet maken over de kosten. Hier zijn enkele situaties waar je zelf niets aan kan doen en waarbij een omnium van pas komt:

Vluchtmisdrijf na aanrijding

Je moet het maar meemaken: iemand rijdt tegen je wagen en de dader pleegt vluchtmisdrijf. Als niemand de nummerplaat noteert, heb je pech: je kan namelijk niet bewijzen dat je niet in fout was. Bij een grote omnium ben je verzekerd voor alle schade, veroorzaakt door jezelf of door iemand anders. Je wordt hierbij dus sowieso vergoed.

Schade door Moeder Natuur

Het stormt buiten, dus jij blijft liever binnen. Helaas staat je wagen buiten en is hij niet beschermd tegen vallende takken of een hagelbui. Voor je het weet zit je met serieuze schade, maar gelukkig ben je reeds verzekerd vanaf een kleine omnium.

Diefstal

Je wordt ‘s ochtends wakker, je wil vertrekken naar je werk en er is ingebroken in je wagen. Heb je je auto per ongeluk opengelaten? Dan ben je niet verzekerd.

Is er een ruit gebroken of werd je wagen gestolen door inbraak? En heb je beide autosleutels nog in bezit? Dan moet je je geen zorgen maken. Vanaf een kleine omnium ben je namelijk verzekerd voor diefstal. Indien je dus ooit een autosleutel verliest, meld dit dan direct aan de politie.

Aanrijding met een dier

Je kan nooit voorspellen dat er een dier voor je wagen komt. Een konijn, een hert of een everzwijn kan voor een grote impact zorgen op je wagen. Gelukkig verzekert een kleine omnium schade veroorzaakt door loslopend wild.

Artikel delen via
Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

1 februari 2019

De belangrijkste criteria bij keuze nieuwe wagen

door Ines vranken

Een zwarte Peugeot 208 op benzine? Of een blauwe Renault Clio op diesel? Volgens de doorsnee Belg: een grijze Volkswagen…

Verder lezen
27 februari 2019

Al jaren dezelfde autoverzekering? Misschien betaal je te veel

door Ines vranken

Mensen zijn gewoontedieren. Eens we iets vinden waar we ons goed bij voelen, blijven we daarbij. Toch kan het slim…

Verder lezen
5 februari 2019

Waarom extra opties goed zijn voor je portefeuille

door Ines vranken

Cruise control, voetgangersherkenning, dodehoeksensoren. Enkele opties die zorgen voor een aangename en veilige rijbeleving. En die opties kosten geld, maar…

Verder lezen