4 goede redenen om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen


Er is een tijd geweest dat elke 18-jarige zo snel mogelijk voor zijn rijbewijs ging. Maar de jongeren van nu staan er niet meer massaal voor te springen. Toch zijn er vier uitstekende redenen om dat rijbewijs zo snel mogelijk te halen:

Je hebt minder kans om te buizen

De rijscholen kunnen het alleen maar bevestigen: de kans dat je slaagt voor je praktische rijexamen daalt naarmate je ouder wordt. Jonge mensen staan over het algemeen minder stil bij wat ze aan het doen zijn en smijten zich meer. Ze leren zichzelf bovendien makkelijker nieuwe dingen aan. Het gevolg: dertigers hebben een pak meer stress tijdens zo’n rijexamen, met alle gevolgen van dien.

Je kan geleidelijk meer ervaring opdoen

rijbewijs

Elke dag korte ritjes maken is het beste plan. Beter dan af en toe achter het stuur te kruipen, om langere afstanden te doen. Door dagelijkse oefening wordt alles namelijk stap voor stap een automatisme.

Als je dan later elke dag met je wagen naar het werk moet pendelen, voel je je al helemaal thuis in het verkeer én kan je je focussen op de andere weggebruikers. Nog een extra pluspunt: het zorgt ervoor dat je minder snel een ongeval zal hebben.

De prijs van je verzekering zal veel sneller dalen

De prijs van een autoverzekering wordt bepaald door je rijervaring en het aantal gemaakte ongevallen in fout. Beter bekend als het bonus-malussysteem. Op die manier zal de autoverzekering op je dertigste een pak goedkoper zijn, dan wanneer je op dat moment pas voor het eerst achter het stuur kruipt.

Je hoeft misschien zelfs niet direct een verzekering te nemen

Niet alleen kunnen je ouders de perfecte begeleiders zijn wanneer je een voorlopig rijbewijs hebt. Het is ook mogelijk om met hun wagen rond te rijden en je te laten opnemen als tweede bestuurder in de autoverzekering. Dat kost een pak minder dan meteen een eigen polis te moeten afsluiten. En het goede nieuws: ook de jaren als ‘tweede bestuurder’ tellen mee voor de bonus-malus. 

 

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie