167 nieuwe flitspalen in Wallonië


Tegen 2020 wil Wallonië het aantal verkeersdoden terugbrengen tot minder dan 200 doden op de weg. Om dit te bereiken, is de regio bezig met het opzetten van belangrijke initiatieven, waaronder de installatie van 167 nieuwe flitspalen.

Jaarlijks worden er in Wallonië meer dan 877.000 boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. Voor velen een kostelijke grap, maar te snel rijden is ook een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongelukken. Het is om die reden dat er meer snelheidscamera’s komen.

De camera’s zullen vooral geplaatst worden op drukke invalswegen van steden en gemeenten en op transitwegen richting de autosnelweg. Naast vaste flitsers, komen er ook 20 trajectcontroles en enkele roodlicht-snelheidscamera’s. Die flitsen als je te snel rijdt, maar ook als je het rode licht negeert.

ra

Benoît Godart, woordvoerder van VIAS, benadrukt nog eens de doeltreffendheid: “Met de aanwezigheid van een automatische flitspaal, neemt de snelheid af met 4 km/u en het aantal overtredingen met 50%. Met trajectcontroles daalt de gemiddelde snelheid met 5 km/u en de overtredingen met 70%.” Als gevolg daarvan zou ook het aantal dodelijke ongevallen verminderen.

Op lange termijn zal Wallonië beschikken over een flitsvloot met een gemiddelde van 120 flitsers per miljoen inwoners. Ter vergelijking: Vlaanderen telt er meer dan twee keer zoveel (260). Volgens minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio (cdH) komt Wallonië zo in de Europese middenmoot terecht.

Wat vind je van dit artikel?

Toon meer reacties
Comments page: 1 0
Plaats reactie
Reactie bewerken

Wees de eerste die een reactie plaatst

Plaats reactie